چگونه روزی 12 ساعت با کیفیت درس بخوانیم؟

چگونه روزی 12 ساعت درس بخوانیم؟ پرسشی که در سال کنکور دغدغه خیلی از داوطلبانی میباشد که قصد دارند در رشته های تاپ پذیرفته شوند ؛ در ابتدا باید ذکر کنیم دو فاکتور مهم موفقیت در کنکور کمیت مطالعه و کیفیت مطالعه است ؛ هیچ وقت تصور نکنید که چون کیفیت مطالعه ی بالایی دارید لازم نیست کمیت مطالعه یا همان ساعت مطالعه ی خود را افزایش دهید بلکه برای موفقیت در کنکور و قبولی در رشته های تاپ ساعت مطالعه ی خود نیز همانند کیفیت موثر است.
ما در این مقاله، قصد داریم تا با بررسی جنبههای مختلف مطالعهی موثر، راهکارهایی عملی و کاربردی برای افزایش ساعت مطالعه و کیفیت آن ارائه دهیم. هدف ما این است که داوطلبان کنکور را در مسیر رسیدن به موفقیت یاری کنیم و نشان دهیم که چگونه با برنامهریزی دقیق و اجرای صحیح روشهای مطالعه، میتوان هم از کمیت مناسب مطالعه برخوردار بود و هم به عمق مطالب پی برد. به عبارت دیگر، همزمان که به دنبال افزایش زمان مطالعه تا 12 ساعت در روز هستیم، باید به کیفیت آن نیز توجه ویژه داشته باشیم، چرا که موفقیت در کنکور نیازمند ترکیبی متعادل از تلاش کمی و کیفی است.
ما در آکادمی ستاره ساز وظیفه ی خودمون میدونیم که تمامی استراتژی های لازم برای رتبه شدن شما را فراهم کنیم از روش مطالعه ی حرفه ای و هدفمند دروس گرفته تا شیوه ی برنامه ریزی در بازه های مختلف زمان و منابع و نمونه سوالات امتحانی . حتی حتی ما برای روز هایی که حس درس خوندن ندارید هم پلن داریم 😁 پیگیر ماجرا باشید !!
همچنین برای ارتباط با مشاورین رتبه برتر رشته تخصصی خودتان، کافیه در بخش” نظرات” برامون کامنت بذارید تا مشاوران حرفه ای ستاره ساز زیر ۱۲ ساعت به سوالاتتان کامل و جامع پاسخ بدهند .
چگونه روزی 12 ساعت بدون خستگی درس بخوانیم؟
در طول روز تنوع درس داشته باشید:
شاید در ابتدا افزایش تنوع درسی در طول روز سخت بنظر برسد ولی از آنجایی که مغز انسان نمیتواند مدت زمان طولانی بر یک موضوع یا درس تمرکز کند ؛ میتواند منجر به کاهش کیفیت مطالعه و همچنین خستگی ذهنی و به دنبال آن افت ساعت مطالعه شود . به همین دلیل، توصیه میشود که در برنامه روزانه خود تنوع دروس را در نظر بگیرید. چرا که با حفظ تنوع دروس، مغز شما میتواند بین دروس مختلف جابجا شود و انرژی و تمرکز شما حفظ شود.
فایده ی دیگر تنوع درسی این است که تنوع در برنامهی مطالعاتی سبب میشوند که شما دروس را بیشتر از قبل مرور کنید. برای مثال اگر درس شیمی را فقط در روزهای شنبه مطالعه میکنید، این درس تا هفتهی آینده مرور نخواهد شد، اما اگر هر روز دروس متفاوتی را در برنامهی مطالعاتی خود قرار دهید، دفعات مرور شما بالاتر خواهد رفت و دروس برای شما بارها تکرار خواهند شد.
همچنین، به جای تمرکز کامل بر دروس اختصاصی و چالش برانگیز کنکور ، بهتر است که در برنامه خود حداقل یک درس عمومی برای امتحانات نهایی قرار دهید چرا که این درس ساده تر است و شما میتوانید از آن به عنوان زنگ تفریح مطالعاتی خود استفاده کنید.
از پانسیون های مطالعاتی استفاده کنید:
مطالعه در محیط هایی مثل کتابخانه یا پانسیون های مطالعاتی حضوری و آنلاین تعهد و پایبند بودن به برنامه و زمان را در شما تقویت میکند چرا که در چنین محیط هایی علاوه بر اینکه شما موظف هستید مطالعه کنید و امکان انجام دادن کار دیگری وجود ندارد شما با مشاهده ی مطالعه ی کنکوری هایی دیگر انگیزه میگیرید و با انرژی روزانه 12 ساعت را به مطالعه میپردازید.
همچنین مطالعه در چنین محیط هایی تا حد امکان حواسپرتی ها را کم میکنند و باعث میشود داوطلب از حاشیه به دور بماند. پس دانشآموزان میتواند بهطور کامل بر مفاهیم درسی تمرکز کنند و کمتر دچار وقفههای ذهنی شوند.
روی خواب ظهر خود حساس باشید:
داوطلبان معمولا با خوابیدن ظهر تایم زیادی را از دست میدهند و به همین دلیل نمیتوانند 12 ساعت را مطالعه کنند پیشنهاد ما این است برای رفع این مشکل قبل از صرف ناهار حدود ساعت یک ظهر مقداری قهوه بخورید و بعد از صرف نهار فقط و فقط نیم ساعت الی چهل دقیقه بخوابید. خواب ظهر زیاد علاوه بر اینکه زمان زیادی را از شما میگیرد شما را کسل و همچنین انگیزه شما را در ادامه روز کاهش میدهد.
برنامه ی درسی خود را از شب قبل آماده کنید:
اینکه هر روز صبح بلافاصله بعد از بیداری دقیق بدانید قصد دارید چه درسی را و با چه ترتیبی بخوانید ، کدام فیلم درسی را مشاهده کنید و از چه منابعی تست بزنید خیلی اهمیت دارید چرا که دیگر بلافاصله بعد از بیداری مستقیم به سراغ مطالعه میروید و زمانی را صرف نوشتن برنامه و آماده کردن کتاب و فیلم های خود نمیکنید.
برای خود ددلاین تعیین کنید:
منظور از ددلاین این است که با خود از قبل تعیین کنید که مثلا تا ساعت 2 ظهر باید حجم قابل توجهی از مطالب را خوانده باشید یا اینکه باید تا این ساعت ، حدود 6 ساعت مطالعه کرده باشید. عملا شما با تعیین دلاین زمان را برای خود تا ساعت 2 ظهر محدود کرده اید و کمتر به اتلاف وقت و حواسپرتی تا این زمان میپردازید.
در گروه های رقابت درسی سالم شرکت کنید :
شرکت در چنین گروه هایی و رقابت سالم با آنها انگیزه شما را برای بالا بردن ساعت مطالعه ی خود افزایش میدهد و به این طریق میتوانید ساعت مطالعه ی خود را به 12 ساعت برسانید.
سحرخیز باشید:
داوطلبانی که صبح ها دیر از خواب بیدار میشوند تا صبحانه بخورند و آماده ی مطالعه شوند زمان زیادی را از دست میدهند و دیر شروع به مطالعه میکنند از جهت دیگر صبح ها ، سکوت بیشتری برقراره و احتمال اینکه سر و صدا موجب حواسپرتی شما شود کمتر میباشد.
تصور کنید داوطلبی صبح ساعت 9 بیدار شود تا صبحانه بخورد و آماده شود ساعت 10 مطالعه ی خود را شروع میکند
ولی داوطلب دیگری صبح قبل از ساعت 7 بیدار میشود و با صرف صبحانه مختصری، فوری به سمت درس میرود این داوطلب تایم اتلافی کمتری دارد و میتواند تا انتهای روز ساعت مطالعه ی خود را به 12 ساعت برساند.
بعد از بیداری فورا به سراغ درس بروید:
هرچه فاصله ی بین بیداری و شروع مطالعه شما کمتر باشد امکان حواسپرتی شما اول صبح کمتر میشود و کمتر به فعالیت های متفرقه غیردرسی سوق پیدا میکنید
تاجای ممکن کتاب هایی که قصد دارید مطالعه کنید و میز مطالعه خود را از شب قبل آماده کنید تا صبح درگیر چنین مواردی نشوید.
عملکرد روزانه خود را ثبت کنید(اهمیت دمینگ نویسی):
داخل برگه ای تمام فعالیت های روزانه خود را دقیق و جز به جز بنویسید از تایم بیداری گرفته تا زمانی که صرف ناهار یا حتی مسیر رفت آمد شده است را دقیق و به صورت ساعت های غیر رند بنویسید و همواره سعی کنید عملکرد خود را با روز قبل مقایسه کنید و زمان هایی که میتوانستید مطالعه داشته باشید ولی به هر دلیل صرف مطالعه نشده است را بشناسید و ساعت مطالعه ی خود را به 12 ساعت برسانید.
انگیزه خود را در طول روز حفظ کنید:
وقتی کاری را با انگیزه انجام میدهید چقدر نتیجه کار عالی میشود و حتی متوجه گذر زمان هم نمیشوید یا حتی برعکس وقتی شوق و علاقه انجام کاری را ندارید مدام پشت گوش میندازید و باعث میشود ساعت مطالعه ی پایینی را داشته باشید در دو مقاله زیر به طور مفصل راجع به انگیزه و تاثیر آن بر روی افزایش ساعت مطالعه در سال کنکور توضیح داده ایم.
دیدگاهتان را بنویسید