فوت و فن ۲۰ شدن عربی در امتحان نهایی
درس عربی در نهایی به عنوان یکی از دروس چالشی برای بچه ها تداعی میشود و میانگین نمرات نهایی در سال اخیر این فاجعه را ثابت میکند ولی با مطالعه صحیح و منسجم (همون فوت و فن 20 شدن در امتحان نهایی) کسب نمره ۲۰ در این درس تفاوت تراز زیادی را با رقبای شما ایجاد میکند و قطعا شما را چند پله از رقیب هاتون جلو می اندازد.
طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی از سال ۱۴۰۲ به بعد تاثیر معدل به صورت قطعی در کنکور اعمال میشود پس با توجه به تاثیر ۶۰ درصدی امتحانات نهایی، مطالعه و برنامه ریزی دروس عمومی مثل عربی پر اهمیت خواهد بود.
آکادمی ستاره ساز با آنالیز کامل روش های مطالعه در تلاش است تا بهترین شیوه ی مطالعه برای هر درس را ارائه دهد ما در این مقاله قصد داریم با چند راهکار ساده کمک کنیم تا به سادگی آب خوردن نهایی را ۲۰ شوی.
ما در آکادمی ستاره ساز وظیفه ی خودمون میدونیم که تمامی استراتژی های لازم برای رتبه شدن شما را فراهم کنیم از روش مطالعه ی حرفه ای و هدفمند دروس گرفته تا شیوه ی برنامه ریزی در بازه های مختلف زمان و منابع و نمونه سوالات امتحانی . حتی حتی ما برای روز هایی که حس درس خوندن نداری هم پلن داریم 😁 پیگیر ماجرا باش رفیق!!
همچنین برای ارتباط با مشاورین رتبه برتر رشته تخصصی خودت، کافیه در بخش” نظرات” برامون کامنت بذاری تا مشاوران حرفه ای ستاره ساز زیر ۱۲ ساعت به سوالاتت کامل و جامع پاسخ بدن.
اما چطور این درس را مطالعه کنیم!؟🧐
راستی علاوه بر روش فوت و فن درس عربی ما قبلا فوت و فن غول نهایی یعنی ادبیات رو برات آماده کردیم 🙂
در ابتدا به ضریب این درس در نهایی نیم نگاهی داشته باشیم:
ضریب درس عربی در رشته تجربی و ریاضی، 9/05 و در رشته ی انسانی 5/1 هست پس دیگه دربارهی اهمیت این درس نیازی به اضافهگویی نیست و واضحه که ضریب 9 چقدر در تراز کل تاثیرگذاره.
بارم بندی عربی در امتحان نهایی مهارت واژه شناسی:
2 نمره مهارت ترجمه به فارسی: 9 نمره شناخت و کاربرد قواعد: 7 نمره درک و فهم: 2 نمره در ادامه روش مطالعه هر بخش را به طور اختصاصی بررسی کردیم.
بخش واژه شناسی و ترجمه به فارسی:
مهمترین بخش درس عربی در نهایی ترجمه است که ۹ نمره از ۲۰ نمره امتحان را شامل میشود برای اینکه از بخش ترجمه نمره ی کامل را بگیری باید به تمام لغات کتاب درسی تسلط داشته باشی و ترجمه لغات رو هم به صورت فارسی و هم عربی بلد باشی .
مثلا برای کلمه <حنیف> که به معنای یکتاپرست میباشد هم ترجمه عربی به فارسی و هم فارسی به عربی را بلد باش.
همچنین برای یسری لغات که سخت و فرار هستند میتونی از جعبه لایتنر استفاده کنی به این صورت که کاغذهایی با اندازه ۶ در ۸ سانتی متر آماده کن و یه طرف کاغذ لغت عربی و طرف دیگه کاغذ ، معنی فارسی آن لغت را بنویس و داخل تایم های پرت و اتلافی مرور کن .
همچنین میتونی از پادکست های درسی استفاده کنی و شب ها قبل خواب گوش کنی تا لغت ملکه ی ذهنت بشن.
حین نوشتن ترجمه به مفرد یا جمع بودن کلمه ، معرفه یا نکره بودن آن توجه کن و معنی رو به درستی بنویس .
اگر که در عربی بسیار ضعف داری و این ضعف برمیگرده به سال های پایه، یه گریزی هم به لغات دهم و یازدهم داشته باش ولی به صورت مستقیم از معنی لغات دهم و یازدهم سوال نمیاد. منتهی پایه های دهم و یازدهم درس عربی به صورت غیرمستقیم پیشنیاز دوازدهم محسوب میشه و دانستن آنها برای نوشتن ترجمه لازم است.
مطالعه بخش قواعد عربی
کاملا درسته که بخش ترجمه نمره ی بیشتری را در امتحان نهایی به خودش اختصاص میده ولی نباید قواعد و رها کنی چرا که حدود ۷ نمره از امتحان نهایی مربوط به سوالات قواعد میباشد.برای یادگیری قواعد :
- ابتدای قواعد هر درس را جداگانه از روی درسنامه کتاب کمک درسی یا فیلم مربوط به آن مطالعه کن .
- در حرحله بعد تمرین و مثال های مربوط به آن قواعد را از کتاب حل کن
- در مرحله سوم به سراغ متن درس برو و آن را در متن پیاده کن.
همچنین از اونجایی که بخش قواعد عربی برای برخی از دانش آموزان چالشی است خلاصه نویسی قواعد رو فراموش نکن.
بعد از اینکه قواعد هر درس رو مطالعه کردی و کاملا مسلط شدی خلاصه ای از اون قاعده رو همراه مثالش یادداشت کن و قبل از آزمون مرورش کن.
همچنین بعضی از قواعد عربی دوازدهم به قواعد سال های پایه هم مربوطه پس لازمه که روی مطالب قواعد عربی سال های گذشته تسلط داشته داشته و خوبِ خوب اونا رو بلد باشی.
بخش درک مطلب و مکالمه امتحان نهایی
بعد از مطالعه و تسلط کامل بر روی بخش های قواعد و لغت بخش درک مطلب و مکالمه ساده تر از آب خوردنه برات به کمک لغاتی که حفظ کردی و مهارت ترجمه ای که تقویت کردی به بخش درک مطلب به درستی جواب میدی همچنین با قواعدی که از دروس خوندی راحت نمره ی بخش مکالمه رو میزاری تو جیبت 🙂
معرفی منابع کمک درسی عربی
برای تسلط هر چه بیشتر بر روی این درس پیشنهاد میشه در کنار مطالعه کتاب درسی ، از کتاب کمک درسی نیز استفاده کنید.
پیشنهاد ما کتاب کمک درسی است که شامل ویژگی های زیر باشد:
- درسنامه های مفید
- سوالات تالیفی با ایده ها و سبک سیاق نهایی
- گلچینی از سوالات نهایی سال های گذشته
- خلاصه های مختصر
با این کتاب ها ۲۰ شو
- بانک نهایی عربی دوازدهم خیلی سبز
- فرمول بیست عربی دوازدهم گاج
- غول امتحان عربی مبتکران
- عربی دوازدهم سیر تا پیاز گاج
از فیلم های درسی استفاده کن
در صورتی که در درس عربی ضعیف هستی و یا به هر دلیل فکر می کنی نیاز داری تا با یک مدرس باتجربه کار کنی می توانی در کلاس عربی شرکت کنی.
در ادامه به معرفی اساتید مطرح در این درس میپردازیم :
- میثم فلاح
- محمد واعظی
- عمار تاجبخش
- محمدمهدی شاهرودی
راستی یادته گفتم ما حتی به فکر روزهایی که حس درس خوندن نداری هم هستیم 🙂
مقاله
- افزایش انگیزه در سال کنکور مال خودته رفیق!!!!
دیدگاهتان را بنویسید