اصولی ترین روش تحلیل آزمون+ویدیو

هدف آزمونهای آزمایشی ، چیزی فراتر از یه سنجش ساده است . آزمون ها ، ابزاری ضروری برای ارزیابی دقیق وضعیت تحصیلی داوطلبان و شناسایی نقاط ضعف و قوت آنان به شمار میروند. با این وجود، متاسفانه بسیاری از داوطلبان، پس از شرکت در این آزمونها، تنها به بررسی سطحی کارنامه و درصد و تراز هایشان اکتفا میکنند و از قابلیت های بالای تحلیل آزمون برای ارتقای عملکرد خودشان غافل میشوند . این شیوه عملکرد ، نه تنها مانع از استفاده صحیح از آزمونها میشود، بلکه میتواند منجر به تکرار اشتباهات در کنکور سراسری شود.
پس داوطلبان کنکوری باید دیدگاه جدی تر نسبت به تحلیل آزمون داشته باشند. ما در این مقاله، سعی کردیم تا اصولی ترین شیوه ی تحلیل آزمون را همراه با ویدیو به طور کامل توضیح دهیم تا شما بتوانید با تحلیل صحیح آزمون های آزمایشی، نقاط ضعف خود را به نقاط قوت تبدیل کنید و در آزمون سراسری بهترین عملکرد را داشته باشید.
به پاس قدردانی و همراهی شما در انتهای مقاله هدیه ای از جانب گروه مشاوره ستاره ساز آماده کرده ایم
برای مشاهده ویدیو تحلیل آزمون روی لینک مربوط به آن کلیک کنید.
ما در آکادمی ستاره ساز وظیفه ی خودمون میدونیم که تمامی استراتژی های لازم برای رتبه شدن شما را فراهم کنیم از روش مطالعه ی حرفه ای و هدفمند دروس گرفته تا شیوه ی برنامه ریزی در بازه های مختلف زمان و منابع و نمونه سوالات امتحانی . حتی حتی ما برای روز هایی که حس درس خوندن ندارید هم پلن داریم 😁 پیگیر ماجرا باشید !!
همچنین برای ارتباط با مشاورین رتبه برتر رشته تخصصی خودتان، کافیه در بخش” نظرات” برامون کامنت بذارید تا مشاوران حرفه ای ستاره ساز زیر ۱۲ ساعت به سوالاتتان کامل و جامع پاسخ بدهند .
تحلیل آزمون چیست؟
تحلیل آزمون یعنی اینکه، پس از هر آزمون حداقل معادل زمان آزمون روی سوال ها وقت بگذارید و تمامی آنها را تک تک بررسی کنید و دلایلی که باعث شده است تا نتوانید به بعضی از سوال ها پاسخ دهید و حتی مهم تر از آن ،غلط پاسخ بدهید را یادداشت کنید چرا میگم و مهمتر از آن ؟ چون شما سوالات نزده را بلد نبودید و کلا نزدید حتی ممکنه تایم زیادی هم صرف حل آن ها نکرده باشید ولی سوالات غلط را قکر میکردید بلد هستید و زمانی را به حل آنها اختصاص داده اید و در آخر هم نمره منفی گرفته اید .
اگر تا روز آزمون سراسری تمام آزمونهای آزمایشی را که میدهید خوب تحلیل کنید و راهکارهای درستی را برای رفع شدن آنها بگیرید میتوانید به درصدهای بالا دست پیدا کنید. یادتان باشد، دلیل موفقیّت کسانی که پیروز میشوند این است که از شکستهای خود درس گرفته اند و با توجه به درس هایی که گرفته اند راهبرد های جدید را اجرایی و عملی کرده اند.
چرا باید تحلیل آزمون کنیم؟ مزایا تحلیل آزمون چیه :
پیدا کردن نقاط ضعف و قوت:
حین فرایند برنامه ریزی و نوشتن برنامه بسیار مهمه که ضعف ها و کم تسلطی های خودتون رو بشناسید و به کمک مشاورتان در برنامه ی هفته ی آینده خود قرار دهید و آن را به نقطه قوت خود تبدیل کنید
یعنی از مهمترین هدف های تحلیل آزمون تبدیل نقاط ضعف به نقاط قوت و حفظ نقاط قوت است.
مثلا حین تحلیل آزمون متوجه میشوید روی مبحث معادلات مثلثاتی ضعف دارید باید به طور ویژه دوباره این مبحث را برنامه خود قرار دهید با مشورت مشاور خود تصمیم بگیرید که لازمه دوباره از اول درسنامه بخوانید یا به سراغ فیلم آموزشی بروید یا اینکه صرفا به حل تست بیشتر بپردازید.
آگاهی به نقص های یادگیری :
فرایند تحلیل آزمون به مطالعه ی شما دیدگاه و جهت میدهد شما حین نحلیل متوجه میشوید که کدام مباحث کتاب درسی اهمیت طرح سوال دارند ؛ کدام شکل ها و چه نکاتی از شکل برای طراحان مهم است
همچنین با آزمون دادن و تحلیل آن میتوانید متوجه شوید که آیا روش مطالعه ی خود در دو هفنه قبل آزمون مناسب بوده یا خیر؟ آیا منابع کمک آموزشی خود را به درستی و مناسب سطح خود انتخاب کرده اید یا خیر؟ آیا دبیر و کلاس آنلاینی که شرکت میکنید برای شما مفید بوده است یا خیر؟
با تحلیل آزمون به جواب تمام سوالات بالا میرسید و با مشورت و راهنمایی با مشاورتان میتوانید استراتژی های مناسب را برای افزایش تراز خود در آزمون های بعد در پیش میگیرید.
آشنایی با هنر آزمون دادن :
آزمون دادن هم اصول و هنر خودش را داره اینکه بتوانید مهارت خودتان را در حل آزمون بالا ببرید همه و همه اش برمیگرده به تحلیل آزمون.
هنر آزمون دادن یعنی اینکه ما یاد بگیریم چطور سوال ها رو بخونیم، چطور جواب ها رو بررسی کنیم ، چطور گزینه ها رو نگاه کنیم، یکسری تله های تستی رو از قبل بدانیم و با آگاهی تله را دور بزنیم. حین آزمون مباحث و سوالات را با چه ترتیبی حل کنیم؟؟
همچنین برای آشنایی با راهکارهای افزایش تراز میتوانید مقاله ی مربوط به آن را مطالعه نمایید.
بهترین زمان تحلیل آزمون :
پیشنهاد میشه همون روز آزمون بعد از یه استراحت کوتاه فوری به سراغ تحلیل بروید و اصلا اصلا آن را به روز بعد موکول نکنید چرا که نه تایم بهتر پیدا میکنید و حتی ممکنه رغبت و ارادتون روز به روز برای انجام این کار کمتر بشه و کلا آزمون را تحلیل نکنید.
چگونه آزمون را تحلیل کنیم؟
حین تحلیل آزمون با سه دسته سوال مواجه میشوید سوالاتی درست جواب داده اید ، سوالاتی که به اشتباه پاسخ داده اید و در نهایت سوالاتی که اصلا پاسخ نداده اید برای تحلیل هر دسته باید تک تک سوالات را دقیق بررسی کنید و اگر لازمه نکات به دست آمده از آن سوال را داخل کتاب خود یادداشت کنید . حتی یسری از سوالات را هایلایت کنید تا در بازه جمع بندی و مرور دوباره به این سوالات مراجعه کنید و نکات آنها را یادآوری کنید.
دسته ی اول؛ سوالاتی که درست جواب داده اید:
این دسته از سوالات نیاز به تحلیل عمیق ندارند؛ پس با چک کردن سریع پاسخنامه از آن گذر کنید، مگر اینکه پاسخنامه راهحل جدیدی را ارائه کرده باشد. در این صورت راه حل را مورد بررسی قرار دهید.
سوالاتی که شک دار درست زدهاید را نیز به دقت بررسی کنید. علت شک خود را پیدا کنید، حتما نکتهی مربوطه را در کتاب درسی یا درسنامهی خود پیدا کنید و آن را هایلایت کنید. اگر نکته را پیدا نکردید، آن را داخل کتاب درسی یا درسنامه یادداشت کنید تا در دفعات بعدی مرور آن را بخوانید.
دسته ی دوم ؛ سوالاتی که به اشتباه پاسخ داده اید:
در ابتدا سعی کنید خودتان سوالات را حل کنید. حتی اگر لازمه زمان بیشتری را به حل سوال اختصاص دهید ! اگر دیدید راه حلی به ذهنتان نمیرسد به سراغ پاسخنامه یا ویدیو تحلیل بروید. در قدم اول ابتدا چند جمله اول را بخوانید و بعد دوباره به سراغ حل سوال بروید. اگر بازهم نتوانستید بار بعد نگاهی سریع به جواب بیاندازید و دوباره بروید سوال را حل کنید. این نکته بسیار مهمه که خودتان با سوال کلنجار بروید و سعی کنید به جواب برسید چرا که سوالاتی که بلد بودید و حل کردید به دانش شما چیزی اضافه نمیکنند. سوالات نزده و و به خصوص غلط شما به دانش شما اضافه میکنند. این دسته سوالات هستند که باعث پیشرفت شما میشود.
سپس علت غلط حل کردن سوالات را کشف کنید. اگر درسی را به خوبی متوجه نشده اید یا نخواندهاید دوباره از ابتدا آن را مطالعه کنید. مسئلهها را حل نکردید یا غلط حل کردید! باید علت آن را پیدا کنید. بی دقتی بوده ؟ ضعف علمی بوده؟
دسته ی سوم ؛ سوالاتی که اصلا پاسخ نداده اید:
در ابتدا برای تحلیل این دسته از سوالات چک کنید که به مبحث سوال رسیدهاید یا نه. اگر مبحث را مطالعه کردهاید اما سوال را پاسخ ندادهاید، حتما باید آن را تحلیل کنید؛ ولی اگر به مبحث سوال نرسیدهاید نیاز به تحلیل ندارد و میتوانید گذر کنید چرا که تحلیل صرفا برای مباحثی است که به بودجه بندی آن رسیده اید.
برای تحلیل سوالات نزده هم مانند سوالاتی که به اشتباه پاسخ داده اید عمل کنید سعی کنید قبل از مراجعه به پاسخنامه یا فیلم تحلیل خودتان به سوالات جواب دهید.
دفتر تحلیل آزمون داشته باشید:
حتما یک دفتر جداگانه برای تحلیل آزمون داشته باشید و تمامی مراحل آزمون اعم از شماره آزمون، شماره سوالات و دلیل اشتباهات خود را در آن یادداشت کنید. اشتباهات خود را در سه دسته بی دقتی، ضعف علمی و فراموشی دسنه بندی کنید و برای هر دسته راهکار مناسبش رو بنویسید
مثلا بنویسید بی دقتی (حواسم به خواسته سوال نبوده ؛ به اشتباه تعداد غلط هارو شمردم یا …..) راهکارش: حین خواندن متن سوال زیر نکات مهمتر خط بکشم.
یا اینکه بنویسید بی دقتی (اشتباه محاسباتی ) راهکارش : از مشاورم بخوام روتین های محاسبات داخل برنامه قرار بدهد.
توجه کنید لازم نیست خود سوال و یا حتی نکات مربوط به آن سوال را داخل دفتر تحلیل بنویسید چرا که هم زمانبر هست و هم اینکه اگه نکاتی که از آزمون استخراج میکنید را داخل کتاب و کنار مبحث مربوط به آن بنویسید در فواصل بعدی مطالعه برای این مبحث همزمان نکات آزمون هم مطالعه میکنید و به قولی تمام نکات یک جا و کنار هم جمع شده اند.
برای اینکه بتوانبد به دفتر تحلیل آزمون مخصوص ستاره ساز دسترسی داشته باشید به انتهای مقاله مراجعه کنید 🙂
مدت زمان پیشنهادی برای تحلیل آزمون:
مدت زمان پیشنهادی تحلیل آزمون برای هر فرد متفاوته و به عوامل زیادی مثل حجمی از بودجه بندی که فرد مطالعه کرده و همچنین سطح و پایه درسی او بستگی دارد طبیعتا هرچه دانش آموز تراز بالاتری کسب کرده باشد تعداد غلط هایش در آزمون کمتر است و زمان کمتری را باید به تحلیل اختصاص دهد.ولی بطور میانگین عددی بین 4 تا 6 ساعت برای تحلیل آزمون پیشنهاد میشه.
جایزه مطالعه این مقاله :
تبریک میگم که این مقاله رو تا انتها مطالعه کردید. امیدوارم این مقاله نکات خوبی رو بهتون یاد داده باشه . اگر سوالی در مورد تحلیل آزمون دارید در قسمت نظرات راجب این پست برامون ارسال کنید . برای دریافت جایزه که دفتر تحلیل آزمون ویژه ستاره ساز هست کافیه به این آیدی در تلگرام مراجعه کنید و دفتر را دریافت کنید تا از این به بعد تحلیل آزمون رو به اصولی ترین شکل ممکن انجام دهید.
دیدگاهتان را بنویسید